Premijer liga BiH
0

21. kolo: Mostar u centru pažnje

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Danas je na programu 21. kolo Premijer lige BiH u nogometu. Najvaću pažnju privlači mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža. Plemići su lideri na tabeli i svakako da su favoriti u ovom sudaru. Velež ima problema sa osvajanjem gostujućih bodova. Težak ispit čeka ih i danas.

Bordo tim ponovo je domaćin.Ovoga puta na noge im stiže grdačačka Zvijezda. Izabranici Mehmeda Janjoša biće lišeni usluga nekoliko prvotimaca što znatno može otežati posao. S druge strane gosti znaju biti vrlo opasni van svog travnjaka. Sve to sugeriše da bi mogao biti zanimljiv meč.

Posušje na krilima gostujuće pobjede u Laktašima dočekuje sarajevski Željezničar. Tim sa Mokrog doca odavno nije upisao tri boda na domaćem terenu. Da bi zadržali realne šanse za opstanak pobjeda se nameće kao imperativ. Plavi sa Grbavice osvojili su svega dva boda u gostima, a današnju utakmicu vide kao priliku da se ta statistika popravi.

Slavija će nove bodove tražiti u dvoboju sa Laktašima koji u posljednjih nekoliko kola igraju ispod svih očekivanja. Domaćin je u velikoj prednosti. Zanimljivo će biti i u gradu na Savi gdje Orašje dočekuje Slobodu. Ukoliko žele da se udalje iz opasne zone sve osim trijumfa otežalo bi im borbu za opstanak. Tuzlaci sa optimizmom očekuju komšijski derbi.

Na Bilinom polju Čelik će tražiti pobjedu u okršaju sa aktuelnim prvakom Modričom, dok će u Trebinju Leotar ugostiti Travnik. Veziri su u prošlom kolu nadigrali Orašje i u dobrom raspoloženju putuju u grad na Trebišnjici. Još jedan od interesantnijih duela biće u Banjaluci gdje Borcu stiže tim sa Pecare.

Prvih šest utakmica počinje u 16h dok dvoboj na Koševu starta u 17h. Početni udarac u Mostaru izvešće se u 18h.

Posušje – Željezničar Slavija – Laktaši

Orašje – Sloboda Čelik - Modriča Leotar - Travnik Borac – Široki Brijeg Zrinjski – Velež Sarajevo – Zvijezda