Manchester City
0

159 miliona eura za Gerrarda i Torresa?

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
News of the World piše da će Manchester City u ljetnim mjesecima prijelaznog roka nogometaša posegnuti za Liverpoolovim adutima Stevenom Gerrardom i Fernandom Torresom. Za taj posao navodno spremaju 159 miliona funti.

Optimizam da će se transfer i ostvariti čelni ljudi bogatog kluba iz Manchestera temelje na činjenici kako sastavu Rafaela Beniteza ove sezone ne ide po planovima.

Ukoliko se klub s Anfielda ne uspije ugurati među četiri najbolje ekipe Premiershipa i tako izboriti Ligu prvaka, navodi se, visoka ponuda mogla bi slomiti čelnike kluba koji grca u dugovima.

Gerrard je već jednom bio na izlaznim vratima kluba u kojem je za prvu ekipu debitirao 1998. godine. Trebao je 2005. godine po prvi puta u karijeri promijeniti sredinu i potpisati za Chelsea, međutim, do transfera u konačnici nije došlo.

Što se španskog strijelca tiče, u Cityju računaju da bi povećanje plaće sa 108.000 na 159.000 eura sedmično bilo dovoljno primamljivo za promjenu sredine.

Naravno, sve to ukoliko sastav kojeg vodi Roberto Mancini izbori prestižnu Ligu prvaka, a Liverpool ostane praznih ruku.