Messi i Ronaldo kombinirano
0

104 klupska gola u 2010. godini!

Totalsport
Španska Marca često, pa tako i na Božić, nudi statističke usporedbe dvojice ponajboljih svjetskih nogometaša današnjice, Argentinca Lionela Messija i Portugalca Cristiana Ronalda.

Veliki individualni rivali koji igraju za dva najveća kluba i najveća rivala u Španiji, Barcelonu i Real Madrid, kombinirano su u 2010. godini zabili za svoje klubove 104 gola, izračunala je Marca.

Ne samo da su najbolji igrači na svijetu, već su i najbolji strijelci na svijetu u godini na izmaku, zaključuje Marca, te nudi brojke.

Messi je broj 1 jer je u 54 odigrane utakmice za Barcelonu u ovoj godini postigao 58 golova! Ove sezone je u 24 nastupa zabio 27 puta. Po takmičenjima, 17 u prvenstvu, šest u Ligi prvaka, tri u Superkupu i jedan u Kupu kralja.

Zanimljivo da Messi u zadnje dvije utakmice nije bio strijelac, protiv Espanyola u Primeri i Athletica u Kupu kralja. Svejedno, u tekućoj sezoni je uspješniji nego u prošloj, jer je ove sezone prosječno zabio 1.12 golova po utakmici, a u prošloj sezoni, kada je poentirao 31 puta u 30 utakmica, prosjek mu je bio 1.03 po utakmici.

Cristiano Ronaldo zabio je 2010. godine 46 golova u 48 utakmica u Realovom dresu. Ove sezone je postigao 26 golova, odnosno 18 prvenstvenih, 4 u Ligi prvaka i 4 Kupu kralja. Tri od njih postigao je u nedavnoj 8-0 pobjedi protiv Levantea. Odigrao je samo 25 utakmica, što znači da prosječno postiže 1.04 gola po utakmici.

Kako su i Messi i Ronaldo krenuli u aktuelnu sezonu, obojica bi, ne dogodi li im se neka povreda, trebali nadmašiti svoje najbolje učinke u karijeri po broju postignutih golova, piše Marca. Messi je prošle sezone za Barcelonu zabio 47 golova, dok je Ronaldo u sezoni 2007/08., u dresu tadašnjeg kluba Manchester Uniteda, postigao 42 gola.