Slovenija - BiH
0

100. Ćirina utakmica na mjestu selektora

Sarajevo-x.com
Foto: Nebojša Tejić/ENI news
Foto: Nebojša Tejić/ENI news
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu 20.15 sati u mariborskom Ljudskom vrtu igra prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Ovo je treći međusobni susret reprezentacija, a oba puta bolja je bila BiH.

Na današnjoj press konferenciji u Mariboru, Miroslav Blažević je izrazio želju da se kući vrati neporažen.

"U Ljudskom vrtu, koji je prava ljepotica kakve nema na ovom prostoru, želimo prije svega odigrati dobro i ostati neporaženi. Utakmica bi trebala biti revijalna. Slovenija je favorit jer je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo napravila lijepe temelje za odlazak u Južnoafričku republiku", istakao je Blažević, dodavši da posebno cijeni vratara Slovenije Samira Handanovića. "Dobar je vratar osnova da gradiš tim na duži period."

Blažević je dodao i to da sutra slavi lijep jubilej - stotu utakmicu kao selektor. Kad je riječ o timu, Blaževiću sastavljanje tima otežava izostanak Rahimića, Vladavića, Hasagića, Spahića, Radeljića i Vasilića. Kao i slovenskom kolegi Keku, problemi su više vezani za odbrambeni dio tima.

Sasvim druga slika je u napadu gdje Blažević ima slatke brige. Ono što je sigurno je da će kapiten biti Zvjezdan Misimović.

Inače, za duel Slovenije i BiH vlada veliko zanimanje. Prvi dan je prodano 7.500 ulaznica, a očekuje se da će bh. selekciju bodriti veća grupa navijača.