Nogomet
0

100.000 hrvatskih navijača u Beču

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glavni grad Austrije Beč, u kojem se danas igra prva utakmica skupine B Europskog nogometnog prvenstva Austrija – Hrvatska, preplavile su crveno-bijele kockice.

Premda se 13. po redu Europsko prvenstvo održava u Austriji i Švicarskoj u Beču je atmosfera kao da se prvenstvo održava u Hrvatskoj, javila je Hina.

Na stadionu Ernst Hapell, kapaciteta 50,000 gledatelja, očekuje se 15.000 hrvatskih navijača, no prema nekim procjenama glavni austrijski grad okupiralo je više od 100,000 "kockastih".

Na potezu od bečke žile kucavice Mariahilferstrasse, najduže trgovačke ulice u gradu, pa sve do katetrade sv. Stjepana i okolnih ulica nema kafića ili restorana u koji nisu zaposjeli hrvatski navijači.

"Putovao sam 24 sata, presjedao tri puta, no stigao sam do Beča na vrijeme. Nisam niti sanjao da će biti ovakva atmosfera," kazao je Ivan koji je u Beč stigao iz Australije. Nema kartu, kao niti većina pristiglih u austrijsku metropolu no to ga previše ne brine. Inače karte se na crnom tržištu prodaju između 500 i 1.000 eura i to one za najlošije pozicije na stadionu.

"Nisam spavao dva dana, proputovao sam pola svijeta s hrvatskom reprezentacijom, no nikada nas nije bilo toliko na jednom mjestu," dodao je 30-godišnji Mislav iz Rijeke.

Oko 15 sati oni sretnici s ulaznicama su krenuli prema stadionu, dio je odlučio za fan par, dok će ostali pratiti utakmicu iz brojnih kafića u gradu.