sport
0

Nogomet: Uprava Željezničara najavila žalbu NSBiH

FENA
Nakon jučerašnje eliminacije u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe Širokog Brijega, (0:2) Uprava Fudbalskog kluba Željezničar danas je organizrala vanrednu pres-konferenciju, na kojoj je izneseno niz zamjerki na suđenje i regularnost utakmice.

Predsjednik kluba Samir Landžo istakao je da je polufinalna revanš utakmica u Širokom Brijegu odigrana u režiji glavnog suca Laze Aleksića i njegovog pomoćnika Nike Lacića, koji su po, njegovim riječima, pokrali FK Željezničar.

"Svi koji su posmatrali utakmcu vidjeli su da je ekipa Širokog Brijega bila totalno nemoćna da bilo šta uradi bez pomoći sudaca, koji su na sve moguće načine pomagali domaćine i direktno sudili protiv našeg kluba. Kod rezultata 0:0 drastično smo oštećeni za nedosvirani penal, što je možda bio i presudni trenutak na utakmici", kazao je Landžo.

Konačni doprinos u eliminaciji ekipe Željezničara Landžo vidi i u kontroloru Ivanu Balti, koji je "skandalozno suđenje" ocijenio sa "sramno visokih" 8,7, uz njegovu konstataciju da "suđenje nije utjecalo na rezultat i tok utakmice".

Pored toga golman Željezničara Grahovac na utakmici je pogođen flašom uglavu, dok je Vladavić pogođen bakljom.

Landžo je najavio da će njegov klub podnijeti žalbu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i uputiti javni poziv da se Aleksić, Lacić i Balta, "koji su bili dio ove prljave igre" doživotno suspenduju uz obavljanje bilo kojih funkcija u i oko sporta.

"Tražimo od NSBiH da se već jednom izjasni o kriminalu koji vlada na našim nogometnim utakmicama i neka nam otvoreno kažu može li se tome stati ukraj", naglasio je Landžo.