sport
0

Nogomet: Prijateljska utakmica Francuska - BiH

NINA/Sarajevo-X
Portugal i čuveni pothvat Grčke polako padaju u zaborav i svi se okreću Njemačkoj 2006., a put prema Svjetskom prvenstvu gotovo sve reprezentacije kreću današnjim prijateljskim utakmicama jer će na terene izaći čak 44 reprezentacije. Naša reprezentacija večeras s početkom u 20:45 igra svoju prvu utakmicu protiv reprezentacije Francuske.

Nogometna reprezentacija BiH u srijedu navečer u 20.45 sati igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Francuske. Ovo je posljednja utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

Za našu reprezentaciju Francuzi predstavljaju posljednju provjeru pred Španiju. Kao što je i uobičajeno, selektor Slišković nema na raspolaganju sve igrače pa je prinuđen praviti korekcije. Sliškovića najviše brine odbrana, kako nadoknaditi izostanak Musića i Konjića.

“Razmišljam staviti Sašu Papca na lijevog bočnog, a onda bi na mjestu stopera igrali Baljić i Barbarez koji je dva puta igrao na toj poziciji”, kazao je Slišković. S druge strane, Papac je u šest utakmica austrijske lige u četiri dvoboja igrao na poziciji stopera, a u dva navrata je bio lijevi bočni. “Rezultat je vrlo bitan, ali bitno je i ostaviti dobar dojam. Ako budemo igrali požrtvovano i borbeno, bit ćemo zadovoljni i minimalnim porazom”, kazao je Slišković

Jedan od onih igrača koji je imao zapažen nastup u nedjelju za svoj Freiburg i vrlo važna karika u sredini terena je Zlatan Bajramović koji se vraća u pravu formu.

“Susret s Tricolorima je najbolja provjera za start kvalifikacija i meč sa Španijom. Vjerujem da slično misle i ostali reprezentativci pa stoga rezultat ne bi trebao biti u prvom planu. Naravno, dobro bi bilo da se iz zemlje galskih pijetlova vratimo neporaženi. Učinit ćemo sve na terenu da tako i bude. Francuzi su jaki, ali nisu vanzemaljci”, rekao je Bajramović.

Iluzorno bi bilo očekivati pobjedu nad Francuskom, ali ako budemo spremni za maksimalnu borbu, prije svega ako igrači budu ispoštovali sve taktičke zamisli selektora Sliškovića, možemo ostaviti dobar dojam, te prikazati igru koja bi nam dala nadu za uspjeh u prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Španije.

Ostale prijateljske utakmice:

Japan - Argentina 12:00 Rusija – Litva 17:00 Moldavija - Gruzija 18:00 Latvija - Wales 18:30 Turska - Bjelorusija 19:00 Norveška - Belgija 19:00 Poljska - Danska 19:00 Cipar - Albanija 19:00 Far.otoci - Malta 20:15

Slovenija - SiCG 20:15 Hrvatska - Izrael 20:15 Češka - Grčka 20:15 Švedska - Nizozemska 20:15 Švicarska - Sj.Irska 20:15 Irska - Bugarska 20:30 Austrija - Njemačka 20:45 Engleska - Ukrajina 20:45 Francuska - BiH 20:45 Škotska - Mađarska 21:00 Island – Italija 21:15

Španjolska - Venezuela 22:00 Tunis - JAR 20:45