sport
0

Nogomet: Di Stefano prebačen u bolnicu u Valenciji

FENA
Jedan od najboljih nogometaša u istoriji 79-godišnji Alfredo Di Stefano, koji je u petak navečer doživio srčani udar, prebačen je u bolnicu u Valenciji.

Ljekari su danas objavili da je Di Stefano stalno bio pri svjesti, te da normalno diše. Također, bio je u stanju komunicirati sa svojom porodicom. Di Stefano bi narednih dana trebao obaviti detaljne pretrage, a ljekari vjeruju u njegov potpuni oporavak.

Legendarni nogometaš prvobitno je bio hospitaliziran u bolnici u Saguntu, blizu Valencije.

Di Stefano, čiji su roditelji prorijeklom Italijani, rođen je u Buenos Airesu. Nogometnu karijeru započeo je 1945. u River Plateu, a četiri godine kasnije prešao je u kolumbijski Millonarios. U Real Madrid stigao je 1953., nakon što je zadivio čelnike kraljevskog kluba na egzbicionoj utakmici u povodu 50. godišnjice Reala.

Njegovim dolaskom Real je postao najuspješniji evropski klub. Di Stefano je s Realom osvojio pet naslova europskih prvaka, te je osam puta bio prvak Španije . Igrao je za reprezentacije Argentine, Kolumbije i Španije.

Igračku karijeru okončao je 1967., kada je imao 40 godina. Nakon toga bio je uspješan trener. Vodio je Boca Juniorse, River Plate, Valenciju i Real Madrid. Prije pet godina postao je počasni predsjednik Real Madrida.