sport
0

Nogomet: Camacho ponovo selektor Španije?

FENA
Selektor španske nogometne reprezentacije Luis Aragones sredinom narednog mjeseca biće otpušten, a umjesto njega "Furiju" će voditi nekadašnji selektor Juan Antonio Camacho.

Tu informaciju je radio stanici Cadena SER potvrdio je neimenovani član izvršnog odbora Španske nogometne federacije, koji je još dodao, da će do službene promjene doći 14. decembra.

Reprezentacija Španije je izgubila četiri od zadnjih sedam utakmica. Iako je Aragones ne tako davno produžio ugovor sa savezom do juna 2008., svoju sudbinu je zapečatio zadnjim porazom na prijateljskoj utakmici protiv Rumunije.

"Aragones nije normalan, jer je na poluvremenu zamijenio Xabija Alonsa i Cesca Fabregasa," rekao je ljutito nakon utakmice s Rumunima Angel Maria Villar, predsjednik saveza.

Navijači su zamjenu Aragonesa zahtijevali već nakon svjetskog prvenstva u Njemačkoj, gdje je Španija ispala u osmini finala, porazom od Francuske s 3:1. Kasnije su Španci u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrali još slabije, tako da su trenutno samo na petom mjestu F-grupi.

Camacho je Špance vodio od 1998. do 2002.godine, a odstupio je nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, kada je njegovu ekipu u četrtfinalu zaustavila Južna Koreja.