sport
0

Nogomet: BiH bez Mirsada Bešlije

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak navečer je na beogradskom stadionu Marakana završila posljednji trening pred odlučujuću utakmicu sa Srbijom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj.

Sasvim je sigurno da u sastavu selekcije BiH neće biti povrijeđenog Mirsada Bešlije, dok bi od prve minute mogao igrati Muhamed Konjić.

Raspoloženje među bh. igračima je više nego dobro i s nestrpljenjem očekuju sutrašnju utakmicu. Prema najavama selekora Blaža Sliškovića bh. tim bi na Marakani trebao istrčati u sljedećem sastavu:

Hasagić, Musić, Berberović, Spahić, Konjić ili Bajić, Bajramović, Salihamidžić, Barbarez, Bartolović, Grlić i Bolić.

Atmosfera u Beogradu pred sutrašnju utakmicu polako se zagrijava. Na stadionu Crvene Zvezde očekuje se oko 60.000 gledalaca, među kojim će biti i nekoliko hiljada bh. fanatikosa iz cijele BiH i inostranstva. U Beogradu za sada još nema bh. navijača, ali se njihov dolazak očekuje u srijedu u popodnevnim satima.

Koliko zanimanje vlada za ovaj susret govori i podatak da će nekoliko evropskih tv kuća direktno prenositi ovu utakmicu.

Susret između SCG i BiH igraće se na stadionu Crvene zvezde s početkom u 20.30 sati. Našoj reprezentaciji je neophodna pobjeda kako bi izborila nastup u baražu. Pobjeda bi nacionalnom timu SCG donijela direktan plasman na mondijal, a nerješen ishod baraž.