Emina Hadžiahmetović
0

"Nisam bila svjesna da sam osvojila bronzu"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Bosanskohercegovačka stonoteniserka Emina Hadžiahmetović osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u Istanbulu ostvarila je najbolji rezultat u karijeri.

Nakon pet pobjeda, bh. stonoteniserka je u borbi za finale poražena od prve nositeljice Rumunke Bernadette Szocs, ali je uprkos porazu ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. stonog tenisa.

"Na početku nisam bila svjesna da sam osvojila bronzanu medalju, pošto sam još bila pod utiscima s takmičenja. Shvatila sam koliki sam uspjeh ostvarila tek kasnije kada se sve smirilo i kada su mi ljudi počeli čestitati", kazala je Hadžiahmetović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prvakinja BiH počela se baviti stonim tenisom sa šest godina u STK Sarajevo, a trenutno je članica STK Željezničar gdje je trenira njena sestra Amela Hadžiahmetović, koja je i trener reprezentacije BiH.

Amela Hadžiahmetović se nada da će će Eminine rezultate i želju za uspjehom prepoznati odgovorni u institucijama te joj omogućiti uvjete za sportsko napredovanje.

Eminu Hadžiahmetović ugostio je i predsjednik Olimpijskog komitetu BiH Izet Rađo.