Odluka NSBiH
122

Nijaz Mulahmetović selektor ženske futsal reprezentacije

F. Z.
Foto: Facebook (Nijaz Mulahmetović)
Foto: Facebook (Nijaz Mulahmetović)
Izvršni odbor NSBiH, na sjednici koja se održava danas, za prvog selektora ženske futsal reprezentacije BiH, imenovao je Nijaza Mulahmetovića, nekadašnjeg kapitena naše selekcije.

Mulahmetović trenutno obavlja funkciju trenera sarajevskog futsal kluva Centar ZAMM mC, a istovremeno je član stručnog štaba seniorske i juniorske selekcije BiH.

"Biti selektor naše zenmlje je čast za svakog pojedinca, a posebno sam počašćen jer se radi o novoj selekciji, koja tek treba da se oformi. Očekuje me mnogo posla, jer naša zemlja nema futsal prvenstvo za žene i za mene će ovo biti izazov, baš kao i za N/FSBiH, koji se odlučio na ovaj potez, s obzirom na to da smo svjesni kako potencijal zaista postoji. Potrudit ću se da u budućnosti imamo respektabilnu žensku selekciju, koja će, vjerujem, u kratkom vremenskom roku početi praviti dobre rezultate", riječi su Mulahmetovića, koji se trenutno nalazi u Zenici, zajedno sa muškom seniorskom futsal selekcijom, koja danas, sutra i u subotu igra kvalifikacioni turnir.

Današnji protivnik je Kipar, sutra igramo protiv Gibraltara, a u subotu protiv Švicarske. Naša selekcija, predvođena selektorom Ivom Krezom, favorit je za osvajanje prvog mjesta.