sport
0

Nijaz Gracić: Neizlazak u Evropu koštat će nas milion i po eura

Sarajevo-X/Avaz
Predsjednik FK Sarajevo Nijaz Gracić smatra da su zbog nedobivanja licenci FK Sarajevo i Željezničar dovedeni pred stečaj, te da će neizlazak u Evropu FK Sarajevo koštati skoro milion i po eura, piše Avaz.

Dramu u vezi s nedobivanjem licenci predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Nijaz Gracić pratio je dok je bio na službenom putu, a njegovi saradnici su ga redovno informisali o svim dešavanjima.

Nakon što je UEFA drugi put i konačno odbila zahtjev da se poslije roka izdaju licence za Sarajevo, Željezničar i Travnik, Gracić je bio deprimiran.

"Mogu reći da ćemo, nakon mog povratka, trezveno razmisliti i donijeti neke odluke o daljnjem radu. Više ništa neće biti isto. Najveću odgovornost snose Nogometni savez BiH i Munib Ušanović, koji u ovom slučaju nisu bili saveznici klubova. Za razliku od susjednih zemalja, koje su svojim klubovima olakšavale dobivanje licenci, nama kao da se to željelo onemogućiti. Ovakvim raspletom situacije dva najveća bh. kluba Sarajevo i Željezničar su dovedeni pred stečaj." - kaže Gracić.

Neizlazak u Evropu ima mnoge posljedice. Najveće će biti na materijalnom planu. "Izračunao sam da će nas nedobivanje licence i neizlazak u Evropu koštati skoro 1.500.000 eura. To je činjenica koja je nepobitna. Trebamo zadržati sponzore, pokušati naći nove. Kako dovesti pojačanja? Smanjit će se broj gledalaca. Na kraju, trebamo postaviti pitanje ko su ljudi koji su birani iz Nogometnog saveza Kantona Sarajeva u organe NSBiH, a koji su glasali protiv svojih klubova. Takvi odmah moraju dati ostavke. Tu dileme nema." - završava Gracić.