|

Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH

Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH
0
S
Sarajevo-x.com
11.11.2009. u 08:59
2
komentara
0

dijeljenja
Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH
Juniori SK "Visoko" Pređa Emina i Džino Nihad početkom novembra nastupili su na veoma jakom turniru "Memorijal Bruna Skodiča i pokal Pohorja 2009.“ u Mariboru.
Na turniru su učestvovali strijelci iz osam zemalja: Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Srbije, i Moldavije. Naši takmičari, kojima je ovo do sada najjači turnir na kojem su učestvovali, postigli su izvanredne rezultate.

Nihad Džino je u disciplini juniori zračni pištolj osvojio prvo mjesto i postigao novi juniorski rekord BiH od 551 kruga. Također je u finalu postigao juniorski rekord BiH koji sada iznosi 647.6 krugova. Posebnu vrijednost ovim rezultatima daje činjenica da je Džino ove rezultate postigao kao kadet, a na liniji gađanja u Mariboru bio je najmlađi takmičar. Ovim rezultatima nastavio je kontinuitet svojih odličnih nastupa, skrenuo je pažnju streljačkih stručnjaka i najavio, uz bolju podršku kluba, Streljačkog savaza BiH i nadležnih ministarstava još bolje nastupe kao juniorski reprezentativac BiH.

Pređa Emina je nastupila u disciplini juniorke zračna puška. U osnovnom meču pogodila je izvrstan rezultat – 392 kruga i bila četvrta. U finalnom raspucavanju , gađala je pod pritiskom treme i velike odgovornost i završila je kao sedma. Ovo su njeni lični rekordi i najveći rezultati koje je neka juniorka ostvarila u našem klubu. Sa ovim rezultatima i kvalitetnim radom ušla je među četiri najbolje juniorke i BiH i kandidat je za reprezentaticiju BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...