{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH

S
11.11.2009. u 08:59
0
2
Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH
0
Nihad Džino postavio novi juniorski rekord BiH
Juniori SK "Visoko" Pređa Emina i Džino Nihad početkom novembra nastupili su na veoma jakom turniru "Memorijal Bruna Skodiča i pokal Pohorja 2009.“ u Mariboru.
Na turniru su učestvovali strijelci iz osam zemalja: Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Srbije, i Moldavije. Naši takmičari, kojima je ovo do sada najjači turnir na kojem su učestvovali, postigli su izvanredne rezultate.

Nihad Džino je u disciplini juniori zračni pištolj osvojio prvo mjesto i postigao novi juniorski rekord BiH od 551 kruga. Također je u finalu postigao juniorski rekord BiH koji sada iznosi 647.6 krugova. Posebnu vrijednost ovim rezultatima daje činjenica da je Džino ove rezultate postigao kao kadet, a na liniji gađanja u Mariboru bio je najmlađi takmičar. Ovim rezultatima nastavio je kontinuitet svojih odličnih nastupa, skrenuo je pažnju streljačkih stručnjaka i najavio, uz bolju podršku kluba, Streljačkog savaza BiH i nadležnih ministarstava još bolje nastupe kao juniorski reprezentativac BiH.

Pređa Emina je nastupila u disciplini juniorke zračna puška. U osnovnom meču pogodila je izvrstan rezultat – 392 kruga i bila četvrta. U finalnom raspucavanju , gađala je pod pritiskom treme i velike odgovornost i završila je kao sedma. Ovo su njeni lični rekordi i najveći rezultati koje je neka juniorka ostvarila u našem klubu. Sa ovim rezultatima i kvalitetnim radom ušla je među četiri najbolje juniorke i BiH i kandidat je za reprezentaticiju BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: