Utrka Red Bull 400
0

Ni vreli junski dan nije spriječio trkače da na Igmanu danas pokažu svoje sposobnosti

N. C.
Foto: Predrag Vučković
Foto: Predrag Vučković
Vreli junski dan nije spriječio veliki broj takmičara da danas na olimpijskoj planini Igman učestvuju u utrci Red Bull 400.

Pozornica prvog izdanja prestižnog takmičenja koje se ove godine održava i u našoj zemlji bit će kultna velika skakaonica na igmanskom Malom Polju.

Naša zemlja takmičenjem na igmanskom Malom Polju, pridružit će se društvu zemalja koje su ugostile utrke svjetskog Red Bull 400 prvenstva. Proteklih deset godina održana su 73 takmičenja na 25 lokacija u 18 zemalja, odnosno na tri kontinenta.

Red Bull 400 utrka na Igmanu uključuje i uspon uz skijašku skakaonicu, a najtežih trku pretrčat će profesinalni sportisti, ali i rekrativci.

Pored uspona, iznimno topao dan s visokom temperaturom koja sada (16:00 sati) na Igmanu iznosi 22 stepena, prepreka je koju će danas premostiti brojni učesnici utrke.

Ova utrka je ultimativni test izdržljivosti i snage volje, iskušenje čak i za vrhunske sportiste. Začeta 2011. u Austriji, prerasla je u međunarodno takmičenje koje je prošle godine privuklo više od 18.400 takmičara širom svijeta, iz različitih sportskih disciplina i različitog nivoa fizičke spreme.