sport
0

Ni Salihamidžić ne igra protiv SCG

PBS/Sarajevo-X
Kenan Hasagić, Branimir Bajić, Vladan Grujić, Hasan Salihamidžić, Ivica Grlić i Vedin Musić će, zbog povreda zadobijenih na pripremama ili neposredno prije njih, propustiti kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Nakon ljekarskih pregleda, utvrđeno je da ovi reprezentativci nisu spremni za predstojeći susret. Pošto je do utakmice ostalo još svega dva dana, selektor ne može pozvati nove igrače , ali je najavio mogućnost pozivanje igrača iz mlade selekcije.

"Iako nam izostanak Hasagića, Musića i Salihamidžića u potpunosti kvari koncepciju, očekujem da se i sa raspoloživim igračkim kadrom možemo suprotstaviti selekciji SCG i slaviti pobjedu u subotu na 'Koševu', bez obzira na sve", rekao je Slišković.

"Biće teško nedomjestiti nedostatak povrijeđenih igrača, ali i oni koji ostaju, dat će sve od sebe, kako bi ostvarili tako važnu pobjedu, koja nas približava ostvarenju cilje, plasmanu na SP u Njemačkoj", poručio je navijačima u izjavi za Agenciju ONASA kapiten Sergej Barbarez.

Najbolji strijelac bh selekcije Elvir Bolić, također, je optimista pred subotnji meč, rekavši u telefonskom razgovoru za Agenciju ONASA da "naši protivnici nisu vanzemaljci, ne lete po terenu i nisu ništa bolji od našeg tima".

Uz to mi na svojoj strani imamo publiku koju pozivam da fer i sportskim navijanjem i bez vrijeđanja protivničkih navijača i igrača još jednom pokaže kako su Bosanci i Hercegovci dostojanstveni i onda kada imaju najviše problema, dodao je Bolić.

Utakmica kvalifikacija za SP u Njemačkoj 2006. godine igra se u subotu, 9. oktobra, na Olimpijskom stadionu "Koševo" u 20 i 15 sati.