sport
0

NHL doigravanje: San Jose prvi do drugog kruga

Totalsport
Hokejaši San Josea prvi su izborili drugi krug doigravanja u NHL ligi. U četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije pobijedili su Vancouver s 4-0.

Sharksi su slavili na svom ledu sa 4-3 nakon produžetka i time stavili "tačku na i" ove serije. Imali su Canucksi vodstvo 3-2 i u tim su trenucima čuvali nadu da će se zadržati "u životu", ali u 16. je minuti završne trećine Joe Pavelski svojim drugim pogotkom na utakmici izjednačio, da bi nakon više od 13 minuta igre u produžetku Patrick Marleau pogodio za pobjedu domaćih. Prvi put u klupskoj historiji Sharksi su zaključili jednu seriju doigravanja bez poraza. Vancouver je, pak, i drugu sezonu zaredom okončao u konferencijskom četvrtfinalu, lani su bolji bili kasniji prvaci Los Angeles Kingsi.

New York Islandersi su domaćom pobjedom (6-4) izjednačili seriju protiv Pittsburgha na 2-2. Favorizirani Penguinsi, prvoplasirani tim konferencije, vodili su s 3-2 i 4-3, ali im to nije bilo dovoljno da dođu do ''meč-lopte''. Mark Streit, John Tavares i Casey Cizikas su s tri uzastopna gola u posljednjoj trećini donijeli pobjedu Islandersima i izjednačenje u seriji koja se nastavlja u četvrtak u Pittsburghu.

Najbolji sastav osnovnog dijela sezone, Chicago, slavio je u gostima kod Minnesote s 3-0 i još mu jedna pobjeda nedostaje za plasman u drugi krug. Patrick Sharp je bio dvostruki strijelac za Blackhawkse, Bryan Bickell je dodao jedan pogodak, a golman Corey Crawford je odbranio svih 25 udaraca za svoj drugi ''shutout'' u karijeri u utakmicama doigravanja.

Vodstvo 3-1 u seriji ima i Ottawa koja je nakon produžetka savladala Montreal s 3-2. Canadiensi su nakon dvije trećine vodili s 2-0 u Scotiabank Placeu, ali domaći su pronašli put do preokreta. Mika Zibanejad i Cory Conacher su izjednačili u završnoj dionici, da bi Kyle Turris u trećoj minuti dodatnog vremena osigurao slavlje Senatorsima.

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija

NY Islanders (8) - Pittsburgh (1) 6-4 Serija je izjednačena na 2-2 Ottawa (7) - Montreal (2) 3-2, produžetak Ottawa vodi u seriji s 3-1

Zapadna konferencija Minnesota (8) - Chicago (1) 0-3 Chicago vodi u seriji s 3-1 San Jose (6) - Vancouver (3) 4-3, produžetak San Jose je dobio seriju s 4-0

NHL