|

FOTO+VIDEO
/
Nezaustavljivi Croaxall odnio pobjedu ispred 100.000 gledalaca

Nezaustavljivi Croaxall odnio pobjedu ispred 100.000 gledalaca
0
Klix.ba
29.1.2013. u 14:48
0
komentara
0

dijeljenja
U drugoj od pet utrka Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva Kanađanin Kyle Croaxall ostvario je zapanjujuću pobjedu u napetoj i tijesnoj borbi s mlađim bratom Scottom Croaxallom i Amerikancem Cameronom Naaszom. Ni temperatura ispod nule nije spriječila 100.000 gledalaca da 26. januara u Saint Paulu okruže 400 metara dugu ledenu stazu i uživaju u uzbudljivom takmičenju.

Ovakva završnica u kojoj je sucima trebalo nekoliko trenutaka da utvrde redoslijed ulaska u cilj ne pamti se u 13-godišnjoj historiji takmičenja. Naasza je dijelilo samo nekoliko metara do prve američke pobjede na ovom natjecanju, no braća Croaxall u zadnjim sekundama projurili su pored premorenog Amerikanca u samoj ciljnoj ravnini.

Odmah nakon starta Naasz je ostvario prednost, no izgubivši energiju samo korak-dva ispred cilja izgubio je i pobjedu.


Aktuelnom prvaku Kyleu Croaxallu, koji je i 2012. godine trijumfirao u Saint Paulu, ovo je šesta pobjeda u karijeri. Iako mu je Naasz odmah na početku oduzeo prednost, do samog kraja mu je bio za petama. Naasz je trenutno drugi u svjetskom poretku s ukupno 1400 bodova, dok stariji brat Croaxall sigurno čuva tron s ukupno 2000 bodova.Sljedeća utrka je u nizozemskom Landgraafu 9. februara 2013. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.