Preminuo u dvorani
18

Nezapamćena tragedija u svijetu sporta: Hokejašu klizaljkom prerezan vrat pred 8.000 ljudi

D. P.
Johnson u dresu Pittsburgha (Foto: Twitter)
Johnson u dresu Pittsburgha (Foto: Twitter)
Nezapamćena tragedija potresla je svijet sporta nakon što je hokejaš Adam Johnson preminuo zbog povrede zadobijene tokom utakmice u Engleskoj. Rival mu je klizaljkom prerezao vrat.

Adam Johnson (29) izgubio je život na najbrutalniji mogući način dok je igrao za svoje Nottingham Pantherse protiv Sheffield Steelersa u Elitnoj hokejaškoj ligi Engleske.

Usred meča održanog sinoć dogodio se tragičan slučaj, a dok se Johnsonu ukazivala hitna medicinska pomoć, navijači su preko zvučnika zamoljeni da hitno napuste arenu. Tada je već bilo jasno da situacija nije nimalo dobra.

Bivši NHL hokejaš zadobio je posjekotinu na vratu koja se ispostavila kobnom i nažalost, izgubio je život.

"Večeras sam izgubila pola srca", kratko je poručila Adamova majka Kari Johson, a vrlo emotivnim saopćenjem oglasili su se Nottingham Panthersi poručivši da su svi emotivno slomljeni.

Gledatelji s tribina kazali su kako su svi hokejaši formirali obruč oko Johnsona i medicinskih ekipa kako ne bi niko svjedočio tragičnim scenama. Na tribinama je bilo čak 8.000 ljudi kada je Johnson doživio povrede koje su mu oduzele život.

Johnson je igrao u četiri najbolje rangirane lige u svijetu hokeja uključujući i onu najjaču, NHL za slavne Pittsburgh Penguinse za koje je nastupio 13 puta.

Hokejaš iz Minnesote igrao je još za Wilkes-Barre, Malmo, Leigh Valley, Augburger Panthers, da bi ove godine stigao u Nottingham.