Sjajna partija
187

Neuhvatljivi Musa ponovo briljirao na utakmici Eurolige, Real deklasirao Maccabi

N. K.
Džanan Musa u akciji (Foto: Real Madrid Basket)
Džanan Musa u akciji (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Reala pobijedili su na domaćem parketu u 17. kolu Eurolige ekipu Maccabija rezultatom 98:65, a ponovo je među najboljim u madridskoj ekipi bio reprezentativac BiH Džanan Musa.

Ekipa iz Tel Aviva bila je neprepoznatljiva na početku utakmice pa su tako u prvoj četvrtini postigli tek sedam poena. Real je konstantno povećavao prednost, a ona je na poluvremenu bila čak 17 poena razlike.

Real nije popuštao ni u drugom poluvremenu te je već nakon treće dionice bilo jasno da će Maccabi doživjeti pravu katastrofu. Na kraju je utakmica okončana s velika 33 poena razlike.

Musa je na parketu proveo 22 minute te je za to vrijeme postigao 18 poena, odnosno najviše od svih Realovih igrača uz Cornelieja. Musa je osim 18 poena imao i pet asistencije te jedan skok.

Već spomenuti Cornelie je osim 18 poena imao i pet skokova pa su njih dvojica i najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu madridskog tima. Jedini raspoložen u izraelskom timu bio je Adams s 15 poena.

Real se s večerašnjom pobjedom izjednačio na prvom mjestu Eurolige koje dijeli sa čak četiri tima (Olymapikos, Baskonia, Barcelona i Monaco). Svi imaju po 11 pobjeda i šest poraza. Maccabi je na sedmom mjestu s omjerom 9-7.

Tabela:

Standings provided by Sofascore