Tradicionalna 19. manifestacija
0

Nermin Potur i Larisa Cerić najbolji sportisti KS u 2010. godini

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Karatista Nermin Portur i judašica Larisa Cerić proglašeni su za najuspješnije sportiste Kantona Sarajevo u 2010. godinu.

Tradicionalna, 19. manifestacija izbora najuspješnijih sportista i sportašica Sarajevskog kantona održana je večeras u Domu mladih u organizaciji Sportskog saveza KS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS.

Dvadesetdvogodišnji član Karate kluba Ilidža - Nermin Potur u prošloj godini osvojio je četiri bronzane madalje na Svjetskom prvenstvu u Beogradu (pojedinačno i ekipno), Svjetskom studentskom prvenstvu u Podgorici (pojedinačno) te Evropskom prvenstvu u Atini (ekipno).

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić, članica JK Nippon, u prošloj godini osvojila je srebrenu medalju na EP-u za mlađe seniore i seniorke u Sarajevu, zatim bronzu na Svjetskom kupu u Miamiju, dok je na Evropskim kupovima u Sarajevu i Hamburgu izborila zlato i bronzu. Uz navedene rezultate još je osvojila naslove prvakinje Balkana u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Nagrade za vrhunske međunarodne rezultate uručene su teniseru Damiru Džumhuru i judisti Eldinu Omeroviću, osvajačima bronzanih medalja na Olimpijadi mladih u Singapuru. Specijano priznanje za vrhunski rezultat uručeno je stonoteniserki Emini Hadžiahmetović.

Za najbolju žensku ekipu u KS proglašen je Klub ritmičke gimnastike Olimpik, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio Streljački klub Sarajevo.

Za najboljeg trenera proglašen je Ramiz Potur, selektor muške kadetske karate reprezentacije BIH.

Priznanja za vrhunsko sportsko stvaralaštvo uručena su Raziji Mujanović i Predragu Pašiću, dok su specijalna priznanja za razvoj sporta u KS pripala gradonačelniku Aliji Behmenu i Nijazu Merdanoviću.