sport
0

Nenad Marković ostaje u Bosni

Oslobođenje/Sa-X
Ostanak Nenada Markovića u dresu Bosne ASA BHT najvrijednije je pojačanje studenata uoči početka nove sezone.

Legenda Bosne u narednoj sezoni će vjerovatno ponijeti i kapitensku traku ovog tima, a ugovor je potpisao na jednu godinu, s klauzulom da se, ukoliko to poželi, u svakom trenutku može oprostiti od aktivnog igranja.

Generalni menadžer Dino Konaković odigrao je veliku ulogu u ostanku Nenada Markovića u dresu studenata.

“Ako Neno odluči prestati sa igranjem Bosna ima obavezu da mu pomogne u stručnom usavršavanju. Međutim, ukoliko Marković bude u ovakvoj fizičkoj formi i ovakvog zdravlja ne treba nas iznenaditi ako u dresu Bosne odigra još dvije ili tri sezone”, kaže nam Konaković dodajući kako Markoviću nije obećana trenerska funkcija u Bosni nakon kraja naredne sezone.

“Imamo puno povjerenje u Mensura Bajramovića, koji je vratio titulu u Sarajevo. Bajramović ima povjerenje Uprave kluba, a da je tako, najbolje treba govoriti podatak da smo prije nekoliko dana uspjeli dogovoriti i uslove produžetka ugovora. Naš trener je svakako imao ugovor na četiri godine (dvije godine plus dvije), ali nas raduje da smo postigli dogovor o produžetku saradnje”, kaže Konaković, koji nam je dodao da dolazak američkog beka Adama Heringtona zavisi od avionskih veza sa Sarajevom.

“Heringtona očekujemo u Sarajevu prije odlaska u Sloveniju (18. avgust). Naravno, situacija se uvijek može iskomplikovati, ali to je otprilike to”, riječi su generalnog menadžera Bosne.