SP u kuglanju
0

Nemanja Galić osvojio bronzu

FENA
Mladi bosanskohercegovački kuglaš Nemanja Galić osvojio je bronzanu medalju posljednjeg dana takmičenja na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Galić je osvojio je treće mjesto u kombinaciji, odnosno u zbiru rezultata ostvarenih za ekipu i pojedinačno, oborivši u dva nastupa ukupno 1.213 čunjeva.

Ovo je dosad najveći uspjeh bh. kuglanja u kadetskoj konkurenciji.

Zlatnu medalju osvojio je Robert Ernješi iz Srbije (1248), a srebrena je pripala Josipu Krameru iz Hrvatske (1233).

U pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio Hrvat Josip Kramer (635 oborenih čunjeva), a medalje su osvojili i Marek Zajko iz Slovačke (625), te Robert Ernješi iz Srbije (623). Galić je u pojedinačnoj konkurenciji ostvario peto mjesto sa 619 oborenih čunjeva.

Kod kadetkinja prvo mjesto u kombinaciji osvojila je Nikola Tatouskova iz Češke (1165), druga je bila Ana Jambrović iz Hrvatske (1157), a treća Dorottya Toth iz Mađarske (1151).

U pojedinačnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Mađarica Dorotty Toth (616), srebro Čehinja Nikola Tatouskova (593), a bronzu Hrvatica Ana Jambrović (576).

Nakon takmičenja kadeta večeras će ceremonijom svečanog otvaranja u 19.00 sati u Zetri početi Svjetsko prvenstvo za seniore u ekipnoj konkurenciji.