Kobe Bryant
0

"Nema boljeg od Messija"

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: AP)
Kobe Bryant (Foto: AP)
U četvrtak će prijateljsku košarkašku utakmicu odigrati Barcelona i Los Angeles Lakersi. Aktualni prvaci NBA lige već su stigli u Španiju.

Očekivano je najviše pompe, uz Pau Gasola, podigao ponajbolji košarkaš današnjice Kobe Bryant, pogotovo odgovorima koji su se dopali tamošnjem narodu, a vezani su uz nogomet.

Poznato je da Bryant, koji je djetinjstvo proveo u Italiji, s pažnjom prati nogomet, a i u više je navrata govorio kako se divi onome što na terenu radi Lionel Messi.

"Meni je čast što me se s njim uspoređuje", znao je Bryant izjaviti, a da je uistinu upoznat s onim što se događa u redovima aktuelnih španskih nogometnih prvaka posvjedočuju i njegove riječi po dolasku u Barcelonu:

"Imate sjajnu nogometnu momčad, pratim ju kada stignem, a Messi je najbolji na svijetu".

Dodao je Bryant i da poštuje Xavija i Iniestu, ali ostao tvrd u stavu oko najboljeg:

"Vrlo su dobri, ali Messi je najbolji".

U više je navrata Bryant rekao da bi jednoga dana mogao zaigrati košarku i u Evropi. Španski mediji nisu propustili ponovo ga upitati za istu stvar, a odgovor koji su dobili sugerira i ozbiljnost Bryantovih namjera. Nije se "ulagivao" Špancima, odgovorio je kao i svaki put do sada:

"Volio bih jednoga dana. Možda u Italiji".

Joe Bryant, Kobeov otac, veliki dio igračke karijere proveo je u Italiji pa je ponajbolji košarkaš svijeta upoznao evropski način života, ovdašnju kulturu i zavolio nogomet. Italija mu je ostala u srcu, talijanskim jezikom i dalje se sjajno služi pa želja o jednoj sezoni u talijanskoj ligi i ne djeluje tako nestvarno. Bude li želio.