Taekwondo Savez čeka novac
0

Neizvjestan odlazak reprezentativaca na SP

Piše: T. Sekulić
Još uvijek je neizvjesno da li će Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovati na Svjetsko prvenstvo u Kopenhagenu. Naime, kako saznaje Sarajevo-x.com odluka o finansiranju saveza je proslijeđena Federalnom ministarstvu finansija i čekaju se potpisnici.

"Pomoćnik ministra za sport, Mustafa Demir, je učinio sve kako bi odluka o finansiranju Taekwondo Saveza bila proslijeđena Ministarstvu finansija. Sada se samo čeka odobrenje odluke", kazao je Belmir Berberović generalni sekretar Taekwondo Saveza BiH.

Od pomoćnika ministra u Sektoru za trezor, Pere Ivoševića, saznajemo da su sve osobe nadležne za potpisivanje odluke trenutno na putu.

"Potpisnici su trenutno u Turskoj. Njihov povratak očekujemo danas poslijepodne kada bi odluka i mogla biti potpisana. U najboljem slučaju novac za Taekwondo Savez će biti uplaćen do četvrtka", ističe Ivošević za Sarajevo-x.com.

Napominjemo, Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine nema sredstava kojima bi finansirao odlazak šest reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kopenhagenu od 12. do 19. oktobra. Upravo radi toga obratili su se Federalnom ministarstvu kulture i sporta tražeći podršku u sufinansiranju aktivnosti saveza.

Njihov krajnji rok za implementaciju i finansiranje odlaska polako ističe i u savezu se nadaju da će novac stići na vrijeme kako cjelogodišnji trud sportista, koji su upravo završili s posljednjim pripremama na Kupresu, ne bi bio uzaludan.