Predstavljamo bh. olimpijce
0

Nedžad Fazlija: Sretan sam zbog petog nastupa na Olimpijadi

Piše: D. B.
Nedžad Fazlija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nedžad Fazlija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najbolji bosanskohercegovački strijelac, vlasnik svih bh. rekorda i jedini muški olimpijac u streljaštvu Nedžad Fazlija, ove godine će peti put učestvovati na Olimpijadi, koja će biti održana u Londonu.

Streljaštvom se Fazlija počeo baviti 1982. godine u Streljačkom klubu Sarajevo. Prošao je sve selekcije kluba i bio član reprezentacije bivše Jugoslavije. Otkako je BiH stekla nezavisnost, Fazlija je standardni član reprezentacije naše zemlje.

Do sada je nastupao na četiri Olimpijade i drži najbolji bh. olimpijski rezultat. Nastupio je u Atlanti 1996., u Sidneju 2000., Atini 2004. i Pekingu 2008. godine.

"Pravi se sportisti četiri godine pripremaju za Olimpijadu, tako da ja nisam u fazi priprema, obavljam završne treninge prije polaska. Formom sam zadovoljan i spreman sam za takmičenje", izjavio je Fazlija za portal Klix.ba

Što se tiče očekivanja na OI, Fazlija će, kao i do sada, dati sve od sebe kako bi predstavio BiH u pravom svjetlu.

"Bio bih presretan kada bih postigao svoje najbolje rezultate, ali to je pomalo nerealno. Bio bih zadovoljan kada bih dostigao bar jedan svoj rekord na Olimpijadi, ali neću biti nezadovoljan i ako budem blizu toga. Ipak treba biti svjestan da je konkurencija žestoka. Učinit ću sve kako bih ostvario što bolji rezultat i na najbolji način predstavio BiH", dodao je Fazlija.

Najbolji bh. strijelac se rado sjeća svojih nastupa na Olimpijadi.

"Smatram se sretnikom, jer sam toliko puta nastupio na OI. Za svake igre me veže neka posebna uspomena. Atlanta je bila posebna zbog prvog nastupa, u Sidneju sam postavio najbolji rezultat, u Atini sam nosio bh. zastavu....To se ne zaboravlja", završio je Fazlija.