{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nedžad Fazlija počinje projekt Peking 2008

F
13.10.2005. u 17:50
0
0
Nedžad Fazlija počinje projekt Peking 2008
0
Nedžad Fazlija počinje projekt Peking 2008
Streljački savez Bosne i Hercegovine (SSBiH) u novu sezonu koja je počela krajem septembra ulazi s velikim ambicijama. Najboji bh. strijelci u narednoj godini imat će i podršku sponzora BH Telecoma koji je i do sada finansirao brojne projekte i nastupe na međunarodnim takmičenjima.
Na konferenciji za novinare SSBiH u novom press-centru u streljani Olimpijske dvorane Zetra predstavnici saveza analizirali su prošlu te prezentirali planove u predstojećoj sezoni u kojoj startuje i novi olimpijski ciklus za Peking 2008.

Selektor strelječke reprezentacije BiH Amir Dautović istakao je da prošla sezona nije bila na nivou očekivane, ali da raduje dolazak velikog broja mladih i talentovanih takmičara, koji "kucaju" na vrata reprezentacije.

"Od mladih posebno se ističu Žarko Lazić, Sabrina Drinjaković i Tatjana Jotanović. Posebno raduje činjenica da smo pored Sarajeva, Zenice, Teslića i Visokog, dobili i nove streljačke centre u Širokom Brijegu, Brčkom i Gacku", kazao je Dautović.

Najtrofejniji bh. strijelac Nedžad Fazlija nakon razočaravajuće sezone u novu je u ušao s dobrim rezulatom i plasmanom na treće mjesto na velikom međunarodnom turniru u Splitu, oržanom prošlog vikenda.

Tehnički problemi s novim oružjem i municijom su iza njega, tako da u 2006. u kojoj počinje novi olimpijski ciklus ulazi sa znatno više optimizma. Fazlija će naredne godine pokušati da ostvari olimpijsku normu za Peking na svjetskom i evropskom prvenstvu u Zagrebu i Moskvi, te na četiri takmičenja na svjetskim kupovima u Milanu, Minhenu, te u Kini i Brazilu.

Generalni sekretar SSBiH Rasim Jakubović istakao je da raste popularnost streljaštva u BiH, posebno među mladim. U tom smislu Savez poduzima aktivnosti za školovanje kadrova. U organizaciji Svjetske streljačke organizacije Nedžad Fazlija će sredinom novembra u Minhenu pohađati akademiju za međunarodnog trenera nakon koje bi trebalo dobiti cerifikat kao prvi trener u BiH s tim zvanjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: