{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nedžad Fazlija blizu olimpijske kvote

F
17.5.2007. u 14:45
0
0
Nedžad Fazlija blizu olimpijske kvote
0
Nedžad Fazlija blizu olimpijske kvote
Najbolji bosanskohercegovački strijelac Nedžad Fazlija osvojio je 20. mjesto u trostavu na Svjetskom kupu u Bankoku (Tajland), jednom iz serije kvalifikacionih turnira za nastup na olimpijskim igrama u Pekingu 2008.
Nakon nedavano osvojenog trećeg mjesta na turniru u njemačkom Dortmundu Fazlija je pokazao dobru formu u Bangoku pogodivši u finalnoj grupi 1.158 krugova, što je samo četiri kruga manje od olimpijske kvote.

Zbog nedostatka novca Fazlija je već propustio dva svjetska kupa, u Fort Beningu (SAD) i Sydney (Australija), a za postizanje olimpijske kvote imat će još dvije prilike, na Svjetskom kupu u Munchenu (od 28. maja do 4. juna) i Evropskom prvenstvu u španskoj Granadi (jul).

Selektor streljačke reprezentacije BiH Amir Dautović zadovoljan je Fazlijinom formom, s obzirom na to da trostav nije njegova najjača disciplina.

"Evidentno je da Nedžad podiže svoju formu za predstojeća takmičenja. Dobar rezultat postigao je i na vazdušnoj pušci s 590 krugova. Intenzivno ćemo se pripremati za takmičenja. Veoma je važno da se nastavi trend visokih rezultata jer i ukoliko se ne osvoji kvota, prema visini rezultata i plasmana će se određivati "wild card" za OI u Pekingu. Ovim kartama Svjetska streljačka federacija (ISSF) nagrađuje najbolje strijelce na osnovu rezultata postignutih na zvaničnim takmičenjima, tako da nam je učešće na OI izvjesno", rekao je Dautović, koji je pratio nastup našeg olimpijca u Bankoku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: