sport
0

Nedved se vratio u reprezentaciju

FENA
Selektor češke nogometne reprezentacije Karel Brueckner pozdravio je povratak Pavela Nedveda u reprezentaciju.

Nakon 16 mjeseci pauze vezni igrač Juventusa pristao je da ponovo obuče državni dres, kako bi pomogao reprezentaciji Češke da izbori plasman na svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Češka u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Njemačkoj, igra protiv Norveške.

Nedvedov povratak došao je u najbolje vrijeme za Bruecknera, koji u susretu protiv Norveške neće moći računati na povrijeđene napadače Jana Kollera i Vratislava Lokvenca. Selektora brine i povreda Tomasa Galaseka, koji nije igrao za Ajax u posljednjem susretu.

"Dobro se osjećam zbog Nedvedovog povratka", izjavio je Brueckner na konferenciji za novinare nakon okupljanja reprezentativaca uoči prve utakmice baraža u Oslu, koja je na rasporedu u subotu.

Nedved se oprostio od reprezentacije nakon polufinala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u kojem je njegova reprezentacija poražena od Grčke. Bivši najbolji evropski nogometaš u tom meču je povrijedio koljeno, zbog čega je rekao da više ne želi nastupati za reprezentaciju.

Tridesettrogodišnji nogometaš je danas izjavio da je odabrao pravo vrijeme za povratak. "Žeio sam odigrati još jednu utakmicu za moju zemlju. Trenutno se osjećam dobro i drago mi je da sam tu", rekao je Nedved.

Posljednji put Česi su igrali u dodatnim kvalifikacijama 2001. godine kada su izgubili od Belgije i nisu se plasirali na SP u Japan i Koreju.