Snooker liga BiH
110

Nedim Ramić osvajač trećeg kola snooker lige "Best of the best" u Bugojnu

K. H.
Proteklog vikenda, mečevima u diviziji Bugojno, počelo je treće kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best". Dosta uzbuđenja i nekoliko iznenađujućih rezultata obilježilo je ovo kolo odigrano u novootvorenom snooker klubu "Double Kiss".

Osvajač prva dva kola, Adis Burak, je iznenađujuće rano završio takmičenje. Bolji od Burka je bio trećeplasirani iz sezone 2020/2021 - Irhad Ćeso, koji se nakon skoro četiri sata neizvjesne borbe pobjedom od 3-2 plasirao u polufinale i tako spriječio Buraka da se i treće kolo zaredom okiti titulom najboljeg.

Međutim, polufinalni meč protiv Elvisa Ćehajića nije bio previše uspješan za Irhada. Višestruki učesnik završnih Masters turnira je odličnom kombinacijom iskustva i vještine, u neizvjesnoj završnici ipak savladao svog protivnika, i sa rezultatom 3-2 se plasirao u svoje prvo finale ove sezone.

Drugi finalista trećeg kola je bio Nedim Ramić. Nedim je od samog početka turnira pokazao da se nalazi u odličnoj formi, sa lakoćom je pobjeđivao svoje protivnike, i u finale se plasirao sa samo dva izgubljena frejma.

Finalni duel nije donio previše uzbuđenja. Ramić je od samog starta meča nametnuo svoj stil igre i vrlo brzo poveo sa 1-0. Ćehajić uspjeva da izjednači rezultat na 1-1, ali to je sve što je uspio da ponudi u ovom meču.

Nedim pravi brejk od 40 poena u trećem frejmu, i sigurno ga privodi kraju za novu prednost, koju je zadržao, i u posljednjem frejmu, sa rezultatom 3-1, sebi obezbijedio titulu najboljeg u trećem kolu divizije Bugojno.

Treće kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" se nastavlja već idućeg vikenda mečevima u divizijama Tuzla i Kiseljak a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.