sport
156

Ne zna za poraz: Bokser Slađan Janjanin postao "afrički kralj" u Nairobiju

Piše: E. B.
Slađan Janjanin
Slađan Janjanin
Prijedorčanin Slađan Janjanin napravio je još jedan veliki uspjeh u svojoj bokserskoj karijeri. Naime, srednji od trojice braće Janjanin koji se bave ovom plemenitom vještinom ostvario je svoj 14. trijumf u isto toliko profi mečeva (13 pobjeda nokautom), ovaj put boksujući u Nairobiju u Keniji protiv domaćeg takmičara Allyja Selemana.

"Nisam znao šta da očekujem kada sam odlučio da se borim u Africi, ali se ni trenutka nisam dvoumio da li da prihvatim ponudu za ovaj meč. Bio sam maksimalno spreman i koncentrisan", kaže internacionalni prvak u WBF kategoriji Janjanin koji je do ove borbe stigao zahvaljujući saradnji sa menadžerom Daliborom Banom.

Iako se borba održala na otvorenom pri temperaturi od 26 stepeni i uz veliku vlažnost zraka, protivniku nije dao da se "razmaše".

"Od prvog zvuka gonga krenuo sam naprijed jer zbog vremenskih uslova nisam znao šta da očekujem. Možda sam i srljao od prevelike želje, ali 'ginuo' sam u ringu dok ga nisam vidio na podu", iskren je novi "afrički kralj", kako su ga prozvali neki kenijski novinari.

Slađanov protivnik završio je na podu u 2. i 3. rundi kada je meč i prekinut, a treba istaći da je dobar dio, od bizu 1.000 prisutnih gledalaca, već poslije prve runde počeo navijati za mladog Prijedorčanina, te su aplauzima dočekali kraj borbe koja je održana na jednom od trgova u Nairobiju.

"Ovo je bio najvažniji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri i ponosan sam na novu pobjedu koja mi, siguran sam, otvara neka nova vrata i približava me mom snu, a to su borbe u Sjedinjenim Američkim Državama, naročito u Las Vegasu i ulazak među 10 najboljih svjetskih boraca u mojoj kategoriji", ne krije 24-godišnji Prijedorčanin koji se bori u velter kategoriji (do 69 kg).

Prema dostupnim podacima, Slađan Janjanin je prvi bokser s prostora bivše Jugoslavije koji se borio na afričkom kontinentu u posljednih 30 godina.