Saigrač Luke Garze
5

NBA zvijezda podivljala nakon ispadanja njegovog tima: Zbog udaranja stolicom prijeti mu i zatvor

S. G.
Jedna od zvijezda Minnesote Timberwolvesa, Anthony Edwards, optužen je za napad i prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od godine i pol nakon što je stolicom udario jednu ženu dok je ljutit izlazio sa parketa.

Minnesota je završila sezonu u prvom krugu doigravanja zapadne konferencije NBA lige u kojem su s 4:1 bolji bili Denver Nuggetsa.

Upravo je Edwards uzeo bitan šut na kraju pete utakmice, no nije pogodio trojku te je meč završen porazom njegovog tima - 112:109.

Nakon neuspjelog pokušaja da odvuče svoju ekipu u produžetak, Edwards je otrčao prema svlačionici. Na putu do nje uzeo je stolicu koja se nalazila uz parket i zamahnuo je njome.

Pogodio je u leđa jednu zaštitarku, a potom i još jednu ženu koja je u dvorani bila po službenoj dužnosti. Obje su lakše povrijeđene i obje su podigle tužbu protiv njega.

Ovakva vrsta napada po zakonima u Coloradu može biti praćena zatvorskom kaznom u trajanju od 18 mjeseci i(li) novčanom u iznosu od 1000 dolara.

Edwards je bio prvi izbor drafta 2020. godine. U seriji protiv Nuggetsa bio je na sjajnom prosjeku od 31.6 koševa, 5.0 skokova i 5.2 asistencije po utakmici.