sport
0

NBA stiže u Evropu

FENA
Velika evropska NBA turneja koju predstavlja "EA Sports" dogodit će se u oktobru 2006. godine i uključit će Los Angeles Clipperse, Philadelphiju 76erse, Phoenix Sunse i San Antonio Spurse. Četiri NBA ekipe će na Starom kontinentu održati trening kampove, ali i odigrati nekoliko utakmica.

"Zadovoljni smo što ćemo imati priliku da igramo u Evropi. Zajedno sa Euroligom i "EA Sportsom" donijet ćemo najviši nivo takmičenja navijačima u Evropi i tako proslaviti košarkašku igru", izjavio je komesar NBA David Stern.

Svaka od NBA ekipa bit će locirana u jednom evropskom gradu tokom prve sedmice oktobra. Philadelphia će biti u Barceloni, dok će Sunsi održati trening kamp u Trevisu. Spursi će se nalaziti u Lyonu, gde će prvo igrati protiv Asvela, a potom će u Parizu odmjeriti snage s Maccabijem iz Tel Aviva. Clippersi će biti smješteni u Moskvi, a odigrat će mečeve protiv CSKA i UNIKS-a.

U nastavku turneje u Kelnu će biti održan turnir na kojem će Philadephia i Phoenix igrati protiv finaliste i pobjednika Eurolige.