sport
0

NBA: Pistonsi i Lakersi pobjedom započeli novu sezonu

NINA
U prvim utakmicama nove NBA sezone Pistonsi su svojim obrambenim stilom zaustavili Rocketse, dok su Lakersi predvođeni Bryantom pobijedili Denver.

Pistonsi su pobijedili Houston Rocketse 87:79. Obrana "konjanika" ponovno je bila odlična te je uspjela zaustavila Tracyja McGradyja (18 koševa) i Yao Minga (sedam koševa), a Rasheed Wallace je bio na visini zadatka ubilježivši 24 koša.

"Još uvijek mnogo ljudi sumnja u nas pa pretpostavljam da ponovno moramo osvojiti prsten želimo li ih uvjeriti u suprotno", rekao je Wallace.

Los Angeles Lakerse je do pobjede protiv Denver Nuggetsa predvodio Kobe Bryant (25 koševa), a Chris Mihm (23 koša) koji je startao na poziciji centra je odigrao utakmicu karijere.

Dallas Mavericksi pobijedili su Sacramento Kingse 107:98. U napadački orijentiranom susretu, Dirk Nowitzki je predvodio svoj tim sa 33 koša, deset skokova i pet asistencija.

"Ova ekipa je formirana tako da nam napadi idu preko Dirka. Trebamo ga u tom segmentu da bismo bili uspješni", rekao je Michael Finley koji je dodao 18 koševa. Brad Miller (24 koša) i Chris Webber (21 koš) predvodili su Kingse.