Premijer liga u rukometu
44

Navijači Gračanice krenuli u obračun s igračima Leotara nakon poraza, intervenisala policija

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Pet susreta rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je danas, a najzanimljivije je bilo u duelu Gračanice i Leotara.

Klub iz Trebinja prvi put je savladao Gračanicu, bilo je 28:26, no bilo je i mnogo napetosti na ovoj utakmici pa je u jednom trenutku došlo i do incidenta.

Jedan rukometaš Leotara je navodno provocirao domaće navijače nakon što bi postigao gol, a uslijedila je njihova reakcija kada je meč bio gotov.

Došli su skoro do terena i počelo je naguravanje, intervenisala je i policija, ali sve se srećom smirilo nakon nekoliko minuta pošto su rukometaši Gračanice pomogli gostima da uđu u svlačionice pored bijesnih navijača.

Lider Premijer lige BiH je i dalje Izviđač sa 26 bodova, iza su Borac i Gračanica sa po 22, a slijede Vogošća (19), Leotar (18), Sloboda (17), Konjuh (16), Sloga Doboj (15), Krivaja (14), Maglaj (12), Goražde (11), Hercegovina (8), Čapljina (2).

Sutra se u ovom kolu sastaju Sloboda i Maglaj, a utakmicu manje pored njih imaju i Izviđač, Gračanica, Leotar i Čapljina.

Rezultati:

Konjuh - Krivaja 29:28

Čapljina - Borac 17:34

Gračanica - Leotar 26:28

Sloga Doboj - Vogošća 27:22

Goražde - Hercegovina 30:25