{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO donirao dva vozila Hokej klubu Stari Grad

F
21.6.2012. u 13:16
2
2
NATO donirao dva vozila Hokej klubu Stari Grad
2
NATO donirao dva vozila Hokej klubu Stari Grad
U namjeri da pomogne procesima revitalizacije sportova na ledu u Bosni i Hercegovini, NATO-štab Sarajevo uručio je dva terenska vozila Hokej klubu Stari Grad za potrebe dječijeg programa u hokeju na ledu, BHL Kids.
Riječ je o vozilima "nissan terrano II" koja će služiti prijevozu takmičara i opreme.

"Zadovoljstvo mi je što znam da klub namjerava upotrebljavati ova vozila u korisne svrhe, za transport igrača i opreme na takmičenja i turnire, te da će ovo pomoći razvoju hokeja na ledu u Bosni i Hercegovini. Ova primopredaja vozila BHL Kids programu je u skladu s javnom diplomatijom NATO-a kao i ciljevima promocija mira, tolerancije, pomirenja i demokracije", izjavio je komandant NATO-štaba Sarajevo, brigadni general Gary E. Huffman.

Jedan od trenera u hokej klubu Stari Grad Anthony London zahvalio je NATO-u na donaciji, naglasivši da je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

"Ova vozila u velikoj će mjeri pojednostaviti transport na takmičenja, koji je do sada najčešće ovisio o roditeljima. BHL Kids trenutno broji pedesetak igrača u kojima leži veliki entuzijazam i želja da bosanskohercegovački hokej ponovo bude upisan na regionalnu mapu. Iako nemamo uvjete za vježbanje kakvi se nalaze u ostalim zemljama regije, nedostatak ledene dvorane pokušavamo kompenzirati treninzima na parketu. Naš je dugoročni cilj da bh. hokejaši učestvuju na sportskim igrama mladih 2017. godine. Uz vašu podršku, mi smo bliže tom cilju", kazao je London.

U znak zahvalnosti hokejaški aktivisti poklonili su generalu Huffmanu zvanični dres seniorske ekipe kluba Stari Grad – "Vukovi", saopćeno je iz kluba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: