Taekwondo
9

Nastavljene pobjedničke navike akademije Zejd

Priredio: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
U Sarajevu je 26. aprila u dvorani Ramiz Salčin održano sedmo seniorsko taekwondo prevnstvo u borbama i prvo tehničko prvenstvo za kadete, juniore i seniore. Učešće je uzelo 150 takmičara iz 22 kluba.

Akademija Zejd je učestvovala sa ukupno osamnaest boraca, a osvojeno je 14 medalja (9 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzana). U tehničkom djelu, akademija je priskrbila devet odličja ( šest zlatnih i tri srebrene).

Zlatane medalje osvojili su kadeti Ena Šljivo, Irma Turković i Anel Džakmić, zatim juniori Abaz Kadrić i Zlatan Huskić, te senior Said Begić. Odličja srebrenog sjaja osvojili su Jahja Dukmenić, Delila Ramić i Isa Dukmenić. Za najuspješnijeg izvođača tehnika proglašen je član ovog kolektiva, Said Begić. U ukupnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Novi Grad (Sarajevo), drugi su bili borci Akademije Zejd (Sarajevo), dok je treće mjesto pripalo Black Beltu iz Tuzle.

I na seniorskom prvenstvu nastavljene su pobjedničke navike akademije. Njihova članica Elzana Karahodžić u kategoriji do -63kg proglašena najuspješnijom seniorkom, a ekipni ženski tim bio je na pobjedničkom postolju. Najvrijednije medalje osvojili su Elzana Karahodžić, Muvedina Hubanić i Mufid Isaković. Selma Valjevac morala se zadovoljiti srebrom, a Ilma Hašimović bronzom. Borci akademije Zejd u posljednja tri mjeseca svoje riznice obogatili su sa ukupno 66 medalja od kojih 30 zlatnih, 16 srebrenih i 20 bronzanih.