10. kolo
69

Nastavlja se Premijer futsal liga BiH: U derbiju kola Salines dočekuje Centar

E. B.
Detalj sa prvog meča između Centra i Salinesa
Detalj sa prvog meča između Centra i Salinesa
Nakon nekoliko sedmica pauze, danas i sutra, utakmicama 10. kola nastavlja se takmičenje u Futsal Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, jesenji prvak, nakon devet odigranih utakmica je ekipa FC Mostar Staklograd, koja je osvojila 22 boda, odnosno bod više od drugoplasiranog FC Centar ZAMM mC, te dva boda više od FC Salinesa iz Tuzle.

A 10. kolo upravo donosi i derbi između drugog i trećeg na tabeli – Centra i Salinesa, koji se igra večeras u 19:15 u dvorani Mejdan u Tuzli.

Uprkos činjenici da je Centar bod ispred Tuzlaka, Salines je favorit u večerašnjem duelu, prvenstveno zbog problema sa zdravstvenim kartonom Sarajlija, koji na ovaj meč putuju desetkovani zbog bolesti i povreda.

"Ne tražimo unaprijed alibi, ali utakmica protiv Salinesa dolazi nam u najgorem mogućem trenutku. U pauzi, naši igrači su igrali na nekoliko izuzetno jakih turnira, te su na treninge stigli izuzetno umorni. Pokušali smo ih oporaviti do utakmice protiv Salinesa, ali tek ćemo u Tuzli vidjeti koliko smo uspjeli u tome. Uz to, imamo i nekoliko bolesnih igrača, koji su jako bitni u rotaciji, a zbog kartona neće nastupiti ni Edis Mršo. Međutim, u Tuzlu ne idemo sa bijelom zastavom, već sa željom da se tuzlanskoj publici, koja je uvijek bila korektna prema nama, predstavimo u što boljem svijetlu i dokažemo da nismo slučajno jesenji viceprvaci", kaže trener ekipe Centar ZAMM mC Nijaz Mulahmetović.

Salines se u prelaznom roku pojačao sa nekoliko odličnih igrača, koji će vjerovatno večeras dobiti priliku za dokazivanje, a najavljena je i puna dvorana, što je samo pokazatelj da je i publika prepoznala dobre igre "jarčeva".

Uz ovaj duel, Mostar će u goste ekipi Belog anđela u Brčko, dok će hercegovački derbi odigrati MNK Seljak iz Livna i Brotnjo iz Čitluka, koji je u zimskom prelaznom roku bio najaktivniji kada su u pitanju dolasci i odlasci.

Čitlučani su promijenili gotovo kompletan igrački kadar, ali i stručni štab i sa mnogo više optimizma dočekuju proljetni dio prvenstva i play-off, a stvarni ispit im je gostovanje kod Livnjaka, koji su itekako siguran domaćin.

Uz nabrojane duele, KMF Tango će u Vojkovićima pokušati osvojiti bodove u duelu protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa, dok će Zrinjski u Mostaru dočekati Kaskadu iz Gračanice.