{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naši sportisti otputovali na Ljetne specijalne OI

S
24.6.2011. u 14:07
0
3
Naši sportisti otputovali na Ljetne specijalne OI
0
Naši sportisti otputovali na Ljetne specijalne OI
Bosanskohercegovačka ekspedicija Specijalne olimpijade otputovala je danas na Ljetnje olimpijske igre za osobe sa intelektualnim nedostacima, koje će trajati od 25. juna do 4. jula u Atini.
Direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić-Selimović sa dosta optimizma očekuje prve nastupe naših sportista.

“Na Olimpijadi učestvuje 7.500 sportista iz 180 zemalja svijeta. U takvoj konkurenciji ćemo jurišati na medalje. Smatram kako imamo kvalitetne takmičare, koji mogu doći do odličja u atletici i plivanju. Našu zemlju predstavljat će i košarkaši, a realno je da se plasiraju do osmog mjesta", kaže Delić-Selimović.

Predsjednica Specijalne olimpijade BiH prof. dr. Mirsada Hukić kaže kako se ponovio problem sa finansiranjem. Faktički do posljednjeg dana odlazak u Atini je "visio u zraku".

“U našoj zemlji se malo prepoznaje značaj Specijalne olimpijade. Ali, bez obzira na to, naši sportisti su prepuni optimizma i netuzijazma, tako da se nadamo dobrim rezultatima”, kaže prof. dr. Mirsada Hukić.

Na spisku reprezentacije se nalaze:

Plivanje: Biljana Božić – 50 m slobodno, Irmela Peranović -25 m slobodno, Senad Pirić – 25 m slobodno, Milko Rajić – 25 m slobodno.

Atletika: Alma Šilović - 100m, dalj, Vedrana Nović - 100m, 200m, Velibor Petrič – dalj, Safet Crnović – 100m, 200m.

Košarka: Damir Đogić, Boro Marelić, Almin Bjelica, Nihad Durmić, Duško Grbić, Jasmin Mamuti, Semir Ramić, Emir Krbuljić, Asmir Krajčin i Mersudin Suljagić.

Trenerski tim sačinjavaju: Suzana Miličević za plivanje, Ognjen Glamočanin za atletiku, Dario Matić, Samir Halilović i Nermina Mujić za košarku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: