sport
0

Naredne godine starta regionalna bokserka liga

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nema sumnje da su stvoreni svi uslovi da najkasnije do početka sezone 2010/11. starta nova Regionalna bokserska liga koja bi na početku brojila najviše osam klubova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije, zaključak je to prvog radnog sastanka u Puli koji je okupio najrelevantnije bokserske stručnjake s prostora bivše Jugoslavije.

Oni su, naime, doputovali u Pulu gdje su jučer u povodu prve godišnjice smrti pulske i svjetske bokserske legende Mate Parlova položili cvijeće na njegovu grobu.

Po riječima sektetara Bokserskog kluba "Pula" Miroslava Hlušičke, sama činjenica što su se na dan obilježavanja prve godišnjice smrti velikana Mate Parlova okupila najuglednija imena iz svijeta boksa ovih država, potvrđuje opravdanost i obvezuje sudionike ovog sastanka da konačno ustraju na ideji ponovne reafirmacije boksa kao jednog od najstarijih olimpijskih sportova, te podizanju kvalitete koja se posljednjih dvadesetak godina zabrinjavajuće urušila.

"Vođeni iskustvom iz drugih sportova, poput košarke i vaterpola, smatramo da bi liga u kojoj bi sudjelovalo od šest do osam klubova s područja bivše Jugoslavije bila iznimno korisna za sve boksere", naglasio je Hlušička.