|

Nakon mjesec dana pauze Lejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI utrci u Grožnjanu

Nakon mjesec dana pauze Lejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI utrci u Grožnjanu
326
Klix.ba
28.8.2017. u 13:03
6
komentara
326

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Četverostruka osvajačica balkanskih medalja od čega dvije zlatne i devetostruka državna prvakinja Lejla Tanović, članica profesionalnog SMF tima, osvojila je drugo mjesto na UCI C2 utrci u hrvatskom Grožnjanu.
Tanović je nastupila na utrci nakon mjesec dana izbivanja sa takmičenja radi bolesti, u tom periodu propustila je tri planirana takmičenja. Osvajanjem drugog mjesta upisala je novih 20 UCI bodova za svjetsku ranking listu, te nastavila sa pripremama za zadnji dio sezone u kojem je očekuju još četiri utrke.

"Radi bolesti morali smo propustiti nekoliko planiranih utrka i priliku za skupljanje UCI bodova, ipak raduje nas činjenica da je Lejla tek nekoliko dana nakon dozvole ljekara da se vrati treningu dobro odvozila utrku i osvojila drugo mjesto. U ovom trenutku novih 20 UCI bodova je izuzetno vrijedno ali do kraja sezone nas očekuju još četiri takmičenja za koja očekujem da Lejla nastupi u veoma dobroj formi. Naš prioritet za kraj sezone će svakako biti osvajanja što većeg broja UCI bodova i napredovanje na ranking listi", rekao je za kraj selektor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Ovo je bila 20. medalja na UCI utrkama za MTB reprezentativku BiH Lejlu Tanović a već naredne sezone glavni cilj će biti prikupljanje što većeg broja UCI bodova radi lakšeg ostvarenja norme za Olimpijske igre u Tokio 2020.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...