sport
0

Nakon druge operacije sezona za Rossija završena?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dveterostruki svjetski motociklistički prvak Valentino Rossi (31) operisan je po drugi put u bolnici Careggi u Firenci u samo tri dana.

Jedan od ljekara upućenih u zdravstveno stanje slavnog Italijana Claudio Costa rekao je da povreda potkoljenične kosti desne noge bila ozbiljnije prirode nego li se u prvi mah smatralo, kao i da je zahvat prošao u najboljem redu:

Rossi je stradao na drugom na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Italije, kada je pao sa svoje Yamahe. Ljekar koji je obavio operaciju dr. Roberto Buzzi smatra da bi akteualni svjetski prvak u Moto GP štakama biti oko šest sedmica, dok je njegov otac Graziano Rossi ponudio svoje viđenje sinova zdravlja:

"Sada moramo biti strpljivi, period oporavka prije povratka na staze bit će dug. Možda će proći i četiri do pet mjeseci prije potpunog oporavka, a uostalom on više nije dečkić koji se mora dokazivati da se mora požurivati."

Ukoliko se očeva prognoza pokaže kao tačna, to bi značilo da će Rossi praktički propustiti ostatak sezone, budući je posljednja utrka kalendara u Valenciji na rasporedu 7. novembra.