sport
3

Najljepši poklon za 5. rođendan Sportskih igara mladih - 1.800 osmijeha

Klix.ba
Nakon 28 bh. gradova, hiljade pređenih kilometara, preko 38.000 učesnika, preko 17.000 odigranih utakmica, pet dana finala u Sarajevu i 133 dodijeljene medalje zatvorene su 5. BH Telecom Sportske igre mladih.

Bilo je puno takmičenja, navijanja, zabave, druženja, bilo je slavlja, bilo je malo i tuge ali na kraju svi koji su bili dijelom najljepše bh. sportske priče su pobjednici.

Na petim Igrama mladih uručene su 133 medalje koje su otputovale u Čapljinu, Bugojno, Srebrenik, Sarajevo, Gradačac, Vitez, Zvornik, Teslić, Brčko, Visoko, Zenicu, Travnik, Tuzlu, Tešanj, Mostar, Gradišku, Široki Brijeg, Bijeljinu, Gradačac, Stolac, Kozarsku Dubicu, Doboj, Cazin, Gračanicu i Domaljevac.

“Najljepši poklon za 5. rođendan Igara su osmijesi na licima dječaka i djevojčica koji su sa nama iz cijele BiH i ljubav koju su nam pružili u ovim 65 dana SIM Turneje radosti. Posebno nas raduje što su medalje otputovale širom BiH, što pokazuje da imamo veliku bazu sportskih nada“, istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora.

Već dvije godine Igre promoviraju svoje mlade Ambasadore koji svojim odnosom na terenu i van njega sa pravom nose titulu mladi Ambasador Sportskih igara mladih. Na završnici u Sarajevu svojim je prisustvom podršku djevojčicama i dječacima dao gospodin David Barth, direktor USAID-a koji je uručio priznanje novom mladom Ambasadoru Igara. Denis Agović, dječak ili momak koji nas je naučio mnogim životnim lekcijama, koji je svojom upornošću ispunio svoj životni san, je novi mladi Ambasador.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a BiH i u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH već dvije godine provode projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, koji potiče način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer plej.

U sklopu proslave po prvi put na Igrama odigrana je All Star utakmica naziva 5. Ekipe su sačinjavali igrači i igračice ekipa koje su imale priliku učestvovati u polufinalnim utakmicama.

Na kraju još jedne godine svečanom dodjelom medalja Igre su spustile zavjesu na još jednu zajedničku i uspješnu godinu, a iz Igara poručuju da se družimo i naredne godine.