sport
23

Najbrža regionalna trka: Prijavite se na "Banjalučku desetku by Balans +"

Klix.ba
Jedna je od najvećih i najznačanijih regionalnih trka "Banjalučka desetka by Balans +" startaće u subotu 7. septemba u 19 časova u parku Mladen Stojanović.

Riječ je o trci koja je centralni događaj drugog izdanja manifestacije "Run&More Park", koja će ponovo u Banjaluci okupiti na hiljade trkača i ljubitelja trčanja, sporta i zabave.

Trka se održava pod sloganom "U krugu najboljih", a svi prijavljeni imaće jedinstvenu priliku da trče u društvu brojnih elitnih trkača i sportista koji će prvog septembarskog vikenda doputovati u Banjaluku.

"Prijavljivanje za trku na 10 km još uvijek traje i mi na startu očekujemo veliki odziv domaćih trkača i rekreativaca ali i gostiju iz regiona. Pomjerite svoje granice, oborite stare i postignite nove lične rekorde", poručuju organizatori.

"Banjalučka desetka by Balans +" trčaće se u ženskoj i muškoj konkurenciji, a nagrade za obje kategorije su: 1. mjesto - 600 KM, 2. mjesto - 500 KM, 3. mjesto - 400 KM, 4. mjesto - 300 KM, 5. mjesto -200 KM i 6. mjesto - 100 KM. Nagrađeni će biti i najbrža Banjalučanka i najbrži Banjalučanin, i to SportVision poklon bonom u vrijednosti od 200 KM.

Takođe, organizatori su ljubiteljima trčanja obezbijedili bogat i interesantan trkački paket, ali ipak kažu da je rano da otkriju njegov kompletan sadržaj.

"Želimo iznenaditi sve trkače, ali smo nestrpljivi, pa ćemo reći da će dobiti nešto što do sada sigurno nisu - bandanu. Višenamjenska bandana je "must have" dio trkačke opreme Run&More Parka, tim prije jer se može nositi kao marama, šal, traka za kosu ili znojnica", kažu predstavnici manifestacije.

Mimo "Banjalučke desetke by Balans +", u okviru Run&More Park manifestacije trčaće se još i trka na 5 km pod nazivom "Sberbank 5K Bizz Up Run", trka zadovoljstva u dužini od 2 km "Family Run", te brojne zabavne trke u okviru "Nektar Kul Run-a" pivska trka, trka sa balonima, trke u vrećama.

After Run Party uz muziku kultne Ekatarine Velike

Pored brojnih izvođača koji će trkačima davati muzičku podršku sa brojnih punktova duž staze, 7. septembra u 21 čas na main stage Run&More Parka popeće se beogradska grupa Deca iz vode / EKV Tribute Band Project, predvođena poznatom pjevačicom Tanjom Jovićević.

Podsjećamo da su prijave za sve "Run&More Park" trke otvorene do 6. septembra, a sve detalje možete pronaći na sajtu manifestacije www.runandmore.org.

Iza organizacije "Run&More Park" stoje Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Run&More Community, koji su organizatori "RMC polumaratona" i "Run&More Weekend" festivala, koji se od 19. do 21. aprila održao u Banjoj Luci.