Blistao protiv Tottenhama
419

Najbolji strijelac Premiershipa svih vremena oduševljen Ahmedhodžićem, dao je i svoju prognozu

H. H.
Ahmedhodžić na utakmici protiv Tottenhama (Foto: Twitter)
Ahmedhodžić na utakmici protiv Tottenhama (Foto: Twitter)
Legendarni engleski napadač Alan Shearer pohvalio je defanzivca Sheffield Uniteda Anela Ahmedhodžića, nakon sjajne partije i iznenađujuće pobjede popularnih Oštrica protiv Tottenhama (1:0) u osmini finala FA Cupa.

Bosanskohercegovački defanzivac je još jednom odigrao ključnu ulogu za svoj tim, bio je neprelazan i jako siguran, što je dojmilo najboljeg strijelca Premiershipa svih vremena.

"Ne mislim da je pogrešno da kažem da i ako Sheffield United ne izbori povratak u Premiership sljedeće sezone, mislim da će ovaj momak igrati. Mislim da igra izuzetno dobro", rekao je Shearer za BBC, dodavši:

"Mislim da je on zaista dobar i vratit ću se na svoju poentu. On će igrati u Premiershipu sljedeće sezone", zaključio je čuveni as.

Nevjerovatni Ahmedhodžić imao je 100 posto dobijenih duela na zemlji, šest puta je otklonio opasnost pred svojim golom i isto toliko puta presjekao protivnički napad te dodao jedan izblokiran udarac uz 47 uspješnih dodavanja od 51 pokušaja, što potvrđuje o kakvom se nogometašu radi i u poređenju s najjačim ekipama Premier lige.