sport
0

Najbolji plesači iz BiH i regije 6. oktobra u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Gradskoj areni Zenica danas je održana konferencija za novinare povodom Državnog prvenstva u latinoameričkim plesovima i bodovnog turnira sa međunarodnim učešćem.

Plesno modni studio Shadows naredne godine slavi 20 godina svoga postojanja i tim povodom Zeničanima će 6. oktobra 2012. godine pružiti nezaboravno takmičenje, gdje će uživati uz plesove najboljih plesača iz zemlje i regije u Gradskoj areni u Zenici.

Na ovome prvenstvu očekuje se učešće više od 300 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje će biti održano u više disciplina sa početkom kvalifikacija u 11 sati, a veliko finale je planirano u 19:30 sati.

Prema riječima organizatora i predstavnika Plesno modnog studija Shadows Semira Šerića, ovo takmičenje će biti na visokom nivou.

"Ovo takmičenje održavamo povodom 20 godina Plesno modnog studija Shadows, a o kakvom se takmičenju radi govori to da smo angažirali sudije iz svih zemalja učesnica na ovom takmičenju. Očekujemo prijave od 300 do 400 takmičara, koji obuhvataju uzrast od 6 do 30 godina".

Na takmičenju će učestvovati i 12 parova iz PMK Shadows, a njihov predstavnik očekuje visoke rezultate, kao i uvijek.