sport
232

Najbolji igrači bilijara iz regiona ovog vikenda u Sarajevu

Klix.ba
Bilijar savez BiH u saradnji sa klubovima Mr.&Mrs.Cue i Predator Sarajevo 23. do i 24. maja organizuje regionalni bilijar turnir pod nazivom "Bosnia & Herzegovina Open 2015."

Na turniru će učestvovati 128 najboljih igrača iz regiona među kojima su i osvajači najsjajnijih evropskih odličja.

Cijeli projekat je dio ideje da turnir izraste u regionalnu ligu zemalja bivše Jugoslavije i zemalja u regionu.

"U saradnji sa Face TV gledaocima ćemo omogućiti i direktan prijenos finalnog meča sa stručnim komentatorom kako bi sportsku stranu bilijara približili široj populaciji", kazao je predsjednik Bilijar saveza BiH Silvije Kristić.

Ovaj savez već dugo radi sa izuzetnim uspjehom i kao rezultat toga dolazi razvijeno takmičenje na državnom nivou sa više od 200 aktivnih igrača. Kruna svega je zlatna medalja na evropskom prvenstvu za juniore koju je osvojio njihov najperspektivniji igrač, 13-godišnji Sanjin Pehlivanović, čime je postao najmlađi osvajač ove medalje u historiji.

Turnir počinje u subotu od 9 sati, a igrat će se disciplina 10 ball koja se smatra najatraktivnijom igrom u bilijaru.

Izvlačenje će biti obavljeno u petak 22.5.2015 u prostorijama Bilijar Kluba Mr&Mrs Cue na Vilsonovom šetalištu (Zmaja od Bosne 13) uz druženje sa igračima i gostima turnira, a finale je na rasporedu u nedjelju 24.05., u večernjim satima uz direktan prenos na Face TV.