Sin princa Bruneja
17

Najbogatiji nogometaš svijeta u očaju, dotakao je dno igračke karijere

D. P.
Bolqiah je kapiten reprezentacije Bruneja (Foto: Twitter)
Bolqiah je kapiten reprezentacije Bruneja (Foto: Twitter)
Najbogatiji nogometaš svijeta Faiq Bolkiah primoran je da napusti portugalski Maritimo nakon što ni tu nije pronašao sreću.

Bolkiah, rođak sultana Bruneja Hassana Bolkiaha i sin princa Jefrija Bolkiaha, očajnički je pokušao izgraditi svoje ime u svijetu nogometa. Međutim, već od samog starta njegova karijera krenula je nizbrdo.

Krilni nogometaš i kapiten reprezentacije Bruneja napustio je portugalski Maritimo nakon što se nije uspio izboriti za minutažu u rezervnom timu ove ekipe. U Portugal je stigao iz Leicestera gdje je nosio dres B tima.

Bolqiah (23) je prošao omladinsku školu engleskih nogometnih klubova. Igrao je za Southampton i Chelsea prije nego što je 2016. pristupio akademiji Leicestera.

"Postigli smo dogovor s Faiqom Bolkiahom o raskidu ugovora. Zahvaljuemo se na zalaganju koje je pokazao u službi kluba i želimo mu sreću u budućnosti", saopštili su iz Maritima.

Nakon bolnog rastanka upitno je gdje će i da li će Bolqiah, koji posjeduje bogatstvo u iznosu od 13 milijardi funti, nastaviti nogometnu karijeru.