{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najavljujemo Intesa Sanpaolo Olimpija polumaraton

S
13.9.2010. u 09:00
0
0
Najavljujemo Intesa Sanpaolo Olimpija polumaraton
0
Najavljujemo Intesa Sanpaolo Olimpija polumaraton
U organizaciji NVO Marathon Sarajevo u nedjelju, 19. septembra 2010, održat će se Intesa Sanpaolo Olimpija polumaraton Sarajevo. Na ovom događaju, kojim će se obilježiti Međunarodni dan bez automobila, očekuje se učešće preko 400 takmičara i takmičarki iz BiH te iz preko 25 stranih zemalja. Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i humanitarna dimenzija.
"Ostvarenu zaradu uručit ćemo Centru za kreativno odrastanje, čija je misija poboljšanje uslova odrastanja kroz program stipendiranja i projekte usmjerene ka kvalitetnijem, afirmativnijem i kreativnijem životu djece i mladih", najavio je ispred NVO Marathon Sarajevo Erol Mujanović, objašnjavajući da je polumaraton i prethodnih godina imao humanitarni karakter. "Nadamo se da će i druge organizacije a i sponzori slijediti naš primjer. Obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas i drago nam je što ćemo imati rekordan broj učesnika, te će i naš doprinos biti veći".

Svoje učešće pored regionalnog tima od preko 20 članova Intesa Sanpaolo grupacije, prijavilo je i oko 15 učesnika iz EUPM-a, te regionalni tim kompanije Interex na čelu sa direktorom za BiH, koji će također učestvovati u trci dugoj 21,1km.

"Uz svesrdnu podršku Intesa Sanpaolo banke i Coca Cola Hellenic BiH, generalnih sponzora polumaratona, te Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Općine Centar, kompanija Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton, BBI centar i Lafuma vjerujemo da ćemo i ove godine organizirati događaj koji će promovirati najpozitivnije vrijednosti društva – humanost, brigu o vlastitom zdravlju, te brigu o okolišu", zaključio je Mujanović.

Nagradni fond iznosi 400, 300, 200, 100, 100 eura za prvih pet u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Cijena učešća je 10 KM za bh. državljane, odnosno 10 eura za strane državljane. Svi koji završe utrku će dobiti medalju, sportsku majicu, kao i poseban poklon od sponzora.

Više detalja o prijavi i samoj trci dostupno je na službenoj stranici Udruženja www.sarajevomarathon.ba gdje se može obaviti i online prijava.

Broj se može podići u prodavnici sportske opreme Lafuma, BBI centar, sprat V, od 10 do 20 satu, do 19. septembra.

Start i cilj su na Zetri, a trasa trke, po uzoru na najbolje svjetske prakse, prolazi kroz najljepše dijelova Sarajeva (Titova ulica, Sebilj, Vijećnica, Obala Kulina bana, Skenderija most, Vilsonovo šetalište). Osoblje trke će biti sastavljeno od učenika Srednje Elektrotehničke škole iz Sarajevo.

Saobraćaj će biti obustavljen u periodu od 9 do 12 sati na dan utrke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: