Sjednica Taekwondo Saveza
0

Nagrađeni najbolji sportisti i entuzijasti

Sarajevo-x.com
Na redovnoj sjednici Skupštine Taekwondo Saveza BiH, u subotu 05. decembra u prostorijama Olimpijskog Komiteta BiH, nagrađeni su najbolji sportisti i entuzijasti koji su svojim trudom i zalaganjem omogućili ovogodišnji uspjeh Taekwondo Saveza BiH.

Predsjednik Saveza g. Miodrag Deretić, je odao priznanje i dodjelio plaketu ministru Civilnih Poslova, Sredoje Noviću, Izetu Rađi, predsjedniku Olimpijskog Komiteta BiH, Gavrilu Grahovcu, ministru za kulturu i sport Federacije, Mustafi Demiru, pomoćniku ministra za sport Federacije, Emiru Hadžihafizbegoviću, ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo i generalnom sekretaru Saveza Belmiru Berberoviću.

Također, Deretić je također predstavio i nagradio najbolje sportiste u seniorskoj konkurenciji, Amira Katanu, takmičar do 80 kg, Mufida Isakovića, takmičar do 87 kg i takmičarku do 62 kg, Elzanu Karahodžić, te takmičare u kadetskoj konkurenciji koji su donijeli odličja sa Evropskog kadetskog prvenstva, Mirnesa Fetahović, Amila Karišić, Elmedin Čekrlija i Renato Tuka.

Nakon ceremonije dodjele nagrada na Skupštini je usvojen Izvještaj o radu u 2009. godini i finansijski izvještaj za 2009. godinu. Potrebmo je istaknuti da je reprezentacija BiH na svojih 10 nastupa, koje je imala tokom ove godine, osvojila 64 medalje i to 14 zlatni, 14 srebrenih i 36 bronzanih medalja. Pored toga, a na osnou pojedinačnih rezultata, osvnojena su 4 pehara za ekipni rezultat i to 2 za prvo mjesto, jedan za drugo i jedna za 4. mjesto.

Na evropskom kadetskom prvenstvu osvojeno 1 zlato i 3 bronze, na Balkanskom prvenstvu dva prvaka, na Evropskom juniorskom prvenstvu zabilježena dva 5. mjesta, na Univerzijadi, također peto mjesto i na Svjetskom seniorskom prvenstvu, 9. mjesto.

U nastavku sjednice, usvojen je i plan i program za 2010. godinu, te Propozicije takmičenja. Donesen je i kalendar aktivnosti Saveza BiH koji je veoma gusto popunjen takmičenjima državnog, evropskog i svjetskog nivoa, seminarima i ostalim aktivnostima koje će uveliko obavezati i uposliti djelatnike Saveza